Monday, May 21, 2012

1Rejab: 3Djawi + لامن سنيPutrajaya

***jawi3D/3Djawi***
..1 Rejab, iaitu esok, semoga kedatangan 3bulan istimewa ini (Rejab-Syaaban-Ramadan) bakal diraikan sesungguhnya kita semua,
manakala rancangan terkini ialah projek jawi3D /3Djawi(contoh di atas) yang sedang dalam persiapan setakat hari ini hampir 90% siap, bagi melengkapkan ciri Laman/eksterior Jawi1Malaysia yang bakal dilancar tidaklama lagi, inSyaAllah.. antara 7+1 @ 8elemen tersedia ialah : dpangkin, galeri dtiangseri, elemen air/ airterjunterapi, flora & fauna, batuansungai & refleksologi, kayuan & unsurbesi, semoga berjaya dijelmakan dalamasa terdekat..Aamiin
***
(hari ini, terjadi gerhana anulus) manakala pada 30hb5, usai men'setup' satu 'page' khas utk. Jawi 1Malaysia, iaitu di www.facebook.com/Jawi1Malaysia alhamdliLlah! mohon semua penjenguk me Like  nya, ya!
^^***^^
1minggu sebelum ini, iaitu pada 13hbMei, amat berbesarhati menerima jemputan En NurGajir ke perasmian Galeri Gajirkaligrafi di Bangi, sekalungtahniah dan syabas buat Tuan, semoga makin melonjak, saya pun tumpang gembira, semoga dapat bernaung sebagai protege suatu hari kelak, di bawah pengawasan beliau sebagai mentor..

********LamanSeni@Putrajaya********
pada 26-27Mei2012, ditawarkan buat pertama kali, kerja sambilan oleh Gajirkaligrafi untuk bertugas di acara bengkel khat dalam program siri 41 tersebut yg bersempena dgn HimpunanJutaanBelia'12, bermula seawal 630pagi untuk sesi taklimat bersama Bos diikuti persiapan awal acara 2hari, selama 7jam x 2hari-14jam, menerima kunjungan penziarah terdiri pelajar & guru-guru sk tamantasik ampang, diikuti kunjungan pengarah dan timbalan pengarah jabatan lanskap Perbadanan Putrajaya, (nasihat dan pandangan beliau agar mengintegrasikan disiplin seni lain seumpama batik atau lukisan warna air, ke lukisankaligrafi sediada amat dihargai dan dialu-alukan) jua pengunjung walkin tempatan dan antarabangsa seperti dari Beijing, China dan Bangladesh ! so, dapat la banyak pengalaman bernilai untuk mendepani acara live untuk masa depan, terimakasih banyak, Bos! di samping turut belajar cantingbatik di booth Kak G dan lukisan warna air bersama Pak Sani (pelukis otai) then, ikuti perbualan santai ni..
   Saya: "ada peluangkerje lagi tak? Bos.."
   Bos: "InsyaAllah, pada 30.6-8.7 nanti, di lamanSeni@Floria .."

ikuti gambar berikut:
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails