Saturday, August 13, 2011

Merdeka! Merdeka! Merdeka!***22/9/2015***Ralat@غلط  dan dipohon berbanyak maaf, kesilapan ejajawi utk. kalimat 'merdeka' ianya sepatutnya tanpa alif, berasaskan hukum (kaga)..KIRI: contohlukisan TerTuLis "merdeka50(tahun)"
***19/11/2011***
teragak membuka blog PSKKM.blogspot, menjenguk kut-kut result "pertandingankhat rukunegara" dah diumum, terus diminta klik alamat ini: http://www.pnm.gov.my/index.php?id=4052 ... berdebo rasa.. dugdagdugdag bunyi nya.. tengok punye tengok, sampai nun di hujung, paling bawah....... Akhirnya.. jeng3.. terpancar kegembiraan, nama pakcik ada jugak! Syukur, alhamduliLLah!
...
******ISU UTAMA******

Salam, selamat menghidupkan Ramadhan1432hijriyah dan meraikan Hariraya Eidilfitri@1Syawal diikuti bulan kemerdekaan dan sambutan hari kebangsaan ke 54 Malaysia, dalam bulan ini semuanya, ditambah dgn meraikan ulangtahun kelahiran penaipblog, (bermakna sambutannya 3dalam1 untuk tahun ini!) dan blog ini meneruskan acara yang telah disambut sejak dilancarkan lebih 4 tahun lalu dengan menampilkan hasillukisan bertulisanjawi terkini (kanan) sempenanya iaitu huruf-huruf


 (m i m - r o - d a l - y a - k a f - a l i f) 
membentuk sebahagiannya nombor 54 bererti "merdeka [ke54] malaysia" seperti tertulis di atas.. semoga ianya menambahseri perayaan ini dengan tulisan yang menjadi warisan negara.. untuk imbas kembali kiriman terdahulu untuk sambutan..
silalah klik sahaja, semoga sambutan kemerdekaan negara yang diraikan di ramadhan ini (yang menjadikan simbolik syaitan yang dirantai bagi kemerdekaan umat Islam untuk beribadah menambahkan bekalan akhiratnya) lebihbermakna, dan semoga kita generasi pasca merdeka menghargai nya dengan mengisikannya dengan agenda yang terbaik untuknegara!
Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka ! Merdeka !

dan.. syukurlah, dizin Allah turut menyertai pertandingan hiasweblog di UtusanOnline dan sedang dipaparkan sekarang, adalah diharap doa semua semoga ku berjaya dalam pertandingan tersebut! Aamien!

melalui blogkhas http://yahya4merdeka.blogspot.com/
sila layari: http://xtive.utusan.com.my/kempen_merdeka/displayw.php?id=158
cuma... keputusan pertandingan ni, kalau taksilap, masih belum diumumkan (sehingga hari ini, 27/1/2012) dalam laman web tersebut...!? (kalau ada sila betulkan, jgn pulok saman saya..) atau ia dinamakan pertandingan tanpa pemenang..(yanglayak?) ?!? waLlahu a'lam !

Semacam sah, baru jer tadi jam 10:13, 25.8.2012 buka laman tersebut, tiada dinyatakan pemenangnya walaupun sudah menjangkau 1tahun, mungkin selepas 31 Ogos ni akan dumumkan, sebagai menghayati tema: Janji DiTepati, kan3!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails