Thursday, March 24, 2011

Beijing..? Masjid Beijing! GPS & OpsSikap

CONTOH lukisanku! .. tertulis " i s l a m i l H a d h a r i "
**********
***ISU UTAMA***
Sabtu,12 Mac diizin Allah ke Kota Bharu, dalam misi eksplorasi Jawi, di mana ditemui satu lukisan khat unggul di Masjid Beijing.. (masjid jubli perak di rantau panjang).. selain beberapa agenda lain seperti meraikan perkahwinan Saudari Asiah & Zaid, ziarah En Harun sekeluarga di Rantau Panjang dan acara sampingan, sila rujuk foto utk. lebih jelas.. untuk gambar2 sila klik di'mukabuku'(/facebook) ku atau ia akan menyusul...(dah diuploadkan pun, di atas!)

**********ISU KE-2******

dah dijelaskan oleh Timbalan KPN, bahawa MO polis akan diUBAH ! ia disiar dalam akhbar utama arusperdana, bahawa polis akan tidak lagi menyorok di balik pokok @ atas pokok, untuk mengambil gambar pesalah terutama trafik di jalan2raya persekutuan dan hiway, tetapi akan lebih gentleman dan macho berada di persada tanpa perlu segansilu untuk mengenalpasti pesalah trafik yang dipercayai memandu secara berbahaya seperti kelajuan melampau, dsb.. ikuti sisipan dari blogger berikut.

"Terima Kasih Polis Kerana Tidak Lagi Menyorok"

"Terima kasih Polis Diraja Malaysia (PDRM) kerana tidak lagi menyorok di balik pokok atau semak untuk menyaman pemandu yang melakukan kesalahan lalu lintas termasuk mememcut lebih daripada had, memotong line berkembar atau sebagainya.


Perkara ini diumumkan oleh Timbalan Ketua Polis Negara yang baru Khalid Abu Bakar. Bagaimana pun katanya polis tetap akan menyaman kesalahan jalan raya secara berdepan. Dalam pada itu polis juga tetap menggunakan beberapa alat termasuk kamera untuk mengesan pesalah trafik.


Penjelasan Khalid itu dibuat ketika Ketua Polis Negara, Ismail Omar sedang dirawat di hospital.


Tindakan polis itu menggembirakan. Ia menandakan saranan terhadap tindakan polis trafik yang menyaman lalu lintas secara bersembunyi didengari oleh polis. Sikap terbuka seperti inilah yang kita ingin. Dengan langkah ini kepercayaan dan keyakinan polis dari orang untuk menjaga keselamatan awam akan meningkat."

***selepas posting OPS SIKAP terdahulu, dalam isu OPS SIKAP XX akhirnya "direspons?" oleh pihak berkuasa dan syukurlah ia dapat disuarakan oleh TKPN,

dgn itu yang berikut ialah sikap jalanraya pula yang ditunggu2 akan perubahannya? rasionalisasinya ialah hasil kerajaan daripada jutaan saman ke atas sikap pengguna jalanraya tersebut diharap bolehlah sebahagiannya digunakan untuk menambahbaik sikap jalan2raya persekutuan dan negeri khasnya yang sekarang hanya 2 lorong 2hala kepada sekurang2nya menambah 1lorong lagi menjadi 3lorong iaitu untuk lorong memotong. contoh termudah boleh rujuk jalan temerloh-karak yang punyai hampir 10 lorong memotong dalam jarak yang sesuai..

***G P S iaitu gajet bantuan pemanduan terbaharu dirasakan banyak membantu kita mencari lokasi dituju, untuk p ergi mesyuarat, kenduri kahwin, jejakrakan, melancong dsb, cuman saya baru mengandaikan ungkapan 'please observe the speed limit' oleh makcik GPS tu bermaksud samada kalau kita terlebih laju supaya perlahankan sedikit dan dalamasa sama kalau kita terlalu PERLAHAN, dia menyuruh kita ikut kelajuan sepatutnya, jangan lambat sangat nanti orang follow ramai dan bila begitu keadaannya mereka akan motong di tempat yang berbahaya, kita ada saham menyumbang kepada salahlaku djalanraya sehingga sebabkan kemalangan, nauzubiLLah..

***
Koleksi gambar meraikan petugas khas Ops Piramid,
dan rehlah ke KB nampaknya kini ia semacam bukti alibi? 
**


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails